Gospodarski vodič Općine Viškovo: poticaj poduzetništvu

Gospodarski vodič Općine Viškovo: poticaj poduzetništvu Gospodarski vodič Općine Viškovo: poticaj poduzetništvu
Blažić i Udović (Foto: Općina Viškovo) Blažić i Udović (Foto: Općina Viškovo)

Foto: Općina Viškovo

Predstavljen je Gospodarski vodič Općine Viškovo. Novim pristupom gospodarstvenicima Općina želi olakšati svakodnevicu mještanima i pojednostaviti komunikaciju. Izdanje je priručnik za domaćinstva, ali i za poduzetnike.

Gospodarski vodič Općine Viškovo je oblik poslovnog imenika u kojem je prvi put zastupljena većina gospodarskih subjekata koji djeluju na području općine.

"To je nešto sasvim novo, ne samo na području Općine Viškovo već i na prostoru Primorsko-goranske županije. Na našem području egzistira veliki broj tvrtki te se i sami nekad iznenadimo količinom ponude trgovine i usluga naših gospodarstvenika", naglasio je predsjednik Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje Željko Blažić.

Naklada izdanja je 3.000 primjeraka koji će se distribuirati na mjestima s najvećom fluktuacijom mještana i posjetitelja te će ga svi zainteresirani moći dobiti besplatno. Nudi kontakt podatke i detaljne informacije o poduzetnicima Viškova i njihovim djelatnostima.

Općina vodičem želi poboljšati vidljivost gospodarstvenika i nada se da će to rezultirati promicanjem Viškova, poduzetništva i poduzetničke klime.

"Potvrda da naša nastojanja idu u pravom smjeru je i podatak da se viškovsko gospodarstvo može pohvaliti pozitivnom bilancom te najnoviji podatak prema kojem je stopa nezaposlenosti samo 2,2 posto. Kao dodatna mjera u tijeku je provođenje inovativnog Programa Općine Viškovo za poticanje razvoja gospodarstva i smanjenje nezaposlenosti za koji je u proračunu za 2017. godinu predviđeno gotovo milijun kuna, pa ovim putem pozivam sve poduzetnike da se jave", istaknula je Općinska načelnica Sanja Udović.

U planu je i nastavak projekta te izrada vodiča u elektronskom obliku koji će biti dostupan na mrežnim stranicama Općine Viškovo i Udruženja obrtnika, stoga pozivaju poduzetnike koji nisu uvršteni u tiskano izdanje da se s podacima jave u Udruženje obrtnika.

Komentari