Gosti iz prijateljskog grada Neussa u posjetu Rijeci

Gosti iz prijateljskog grada Neussa u posjetu Rijeci

Foto: Grad Rijeka

U Rijeci borave gosti iz prijateljskog grada Neussa, predvođeni nositeljem zlatne plakete Grada Rijeke Jochenom Koenigom. U skupini su i aktivisti Crkve Srca Isusova koji s istoimenim riječkim samostanom već 50 godina njeguju prijateljske odnose, dok su Neuss i Rijeka formalno prijatelji od 1990.

Stigli su i brojni umjetnici iz pokrajine Nordrhein-Westfalen koji, uoči 2020. godine kada Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture, žele intenzivirati umjetničku suradnju.

U Rijeci boravi i zamjenica gradonačelnika Neussa Gisela Hohlmann, slikarica Melanie Richter i fotografkinja Stefanie Minzenmay, čija će izložba pod nazivom "Hellerau" biti postavljena u Galeriji Principij, a otvorenje je večeras u 20 sati.

U grupi je i Olivier Garofalo, glumac, režiser i pisac koji predstavlja Rheinisches Landestheater Neuss koji je o mogućnostima suradnje razgovarao s ravnateljicom Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca Renatom Carolom Gaticom.

Gosti iz Njemačke obilaze znamenitosti Rijeke i okolice, a primanje u gradskoj upravi za njih je održao zamjenik riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš sa suradnicima.

Komentari