Gotovo 20 godina čekanja: u Kostreni otvorena ginekološka ordinacija

Gotovo 20 godina čekanja: u Kostreni otvorena ginekološka ordinacija Gotovo 20 godina čekanja: u Kostreni otvorena ginekološka ordinacija
Foto: PGŽ Foto: PGŽ

Foto: Općina Kostrena

Žene iz Kostrene, Bakra i Kraljevice neće više morati na ginekološke preglede odlaziti u Rijeku - u Centru primarne zaštite Kostrena otvorena je nova ginekološka ordinacija. Za uređenje ordinacije Općina Kostrena izdvojila je iz proračuna 45 tisuća kuna.

Dodatnih 40 tisuća kuna osiguralo je Komunalno društvo Kostrena, a opremljena je i ultrazvukom vrijednim 120 tisuća kuna u čijoj su nabavci sudjelovali INA d.d., Brodogradilište Viktor Lenac i GP Mikić. "Zahvalila bih od srca svima koji su nam pomogli u realizaciji projekta o čijoj se potrebi govorilo gotovo 20 godina", rekla je načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić.

U početku će u ordinaciji raditi prim. mr. sc. dr. Jasna Gobić i primarijus Đuro Ćuk, dr. med. Dom zdravlja Primorsko-goranske županije objavit će uskoro natječaj za specijalizaciju iz ginekologije za novootvorenu ordinaciju, a u međuvremenu, pacijentice se mogu kontinuirano prijavljivati ako preglede žele obavljati u ordinaciji u Kostreni.

Ginekološka ambulanta nalazi se u Centru primarne zdravstvene zaštite Kostrena, na adresi Glavani 89a. Svakodnevno će u radno vrijeme ambulante, parnim datumima prijepodne od 7 do 14:30 i neparnim datumima poslijepodne od 13 do 20:30, u ordinaciji biti medicinska sestra Valentina Šikić Dmitrašinović, a informacije se mogu dobiti i na brojevima 051/401-774, 401-775. Treća subota u mjesecu također je radna i to od 7 do 14:30.

Komentari