Grad Crikvenica - pola milijuna kuna za završetak radova u lučici Podvorska

Grad Crikvenica - pola milijuna kuna za završetak radova u lučici Podvorska Grad Crikvenica - pola milijuna kuna za završetak radova u lučici Podvorska
Damir Rukavina i Mario Kružić (Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka) Damir Rukavina i Mario Kružić (Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka)
Damir Rukavina i Mario Kružić (Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka) Damir Rukavina i Mario Kružić (Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka)

Foto: Pixsell

Radovi na dogradnji lukobrana i produžetku gata crikveničke lučice Podvorska bit će gotovi do 20. travnja. Investiciju vrijednu 6 milijuna i 100 tisuća kuna zaokružili su Ministarstvo pomorstva, prometa i veza, Primorsko-goranska županija, Županijska lučka uprava Crikvenica i Grad Crikvenica.

U gradskim prostorima svečano je potpisan Ugovor o sufinanciranju - 500 tisuća kuna dat će Grad Crikvenica. Zadovoljan je ravnatelj županijske Lučke uprave Mario Kružić i napominje dva detalja: "Jedan je završetak postojeće luke što će značiti povećanje sigurnosti unutar same luke, a drugi izgradnja vezova, radi se o 45 novih vezova." 

Nakon 30 godina ovo su prvi novi vezovi, a lijepo je čuti da Crikvenica razmišlja i o investicijama u 2018. godini. "Jedna od kapitalnih investicija u Crikvenici je zapadni lukobran. Investicija je velika, oko 10 milijna kuna," kaže gradonačelnik Damir Rukavina.

Dodatna vrijednost zapadnog lukobrana bit će potencirana još nečim, dodaje Mario Kružić: "Poboljšat će povezivanje otoka Krka. Kao što znate prije nekoliko mjeseci uvedena je prva županijska linija i prva na području Republike Hrvatske, Crikvenica - Šilo i upravo taj projekt dogradnje luke će poboljšati uvjete samog odvijanja te linije i nadamo se da će, slijedom toga, doprinijeti većem korištenju te linije."

Poslušajte:

Ulaganja u lučicu Podvorska, pripremio Josip Krmpotić

Komentari