Grad Krk prvi put slavi milijunto turističko noćenje

Grad Krk prvi put slavi milijunto turističko noćenje Grad Krk prvi put slavi milijunto turističko noćenje
Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka
Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka
Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka

Krk s pogledom na katedralu (Foto: Wikipedia)

Milijuntim turističkim noćenjem, ostvarenim u dosadašnjem dijelu godine, grad Krk je od pete napredovao do vodeće destinacije na otoku. U povodu toga, u najvećem gradu našeg najvećeg otoka, danas je, zasluženo, upriličeno slavlje kako za domaćine tako i za njihove goste.

Prema podacima iz Turističke zajednice Grada Krka, rekordno milijunto noćenje ostvareno je prvi put tijekom jedne turističke godine i to već u rujnu, odnosno 24. rujna, dok je, primjerice, lani u cijeloj godini bilo oko 960.000 noćenja.

Na Veloj placi posjetitelji mogu uživati u pršutu, rižotu s plodovima mora, slasticama i naravno - vinima te veselom glazbenom ugođaju.

Današnja svečanost u povodu milijuntog turističkog noćenja ostvarenog na području Grada Krka, kojom se ujedno obilježava i Svjetski dan turizma, protječe u slavljeničkom raspoloženju. Od pete destinacije na otoku, grad Krk postao je, kako po broju posjetitelja tako i po broju noćenja, vodeća turistička meka na otoku, rekao je gradonačelnik Krka Dario Vasilić. 

Riječ je o zaista velikom uspjehu svih subjekata uključenih u stvaranje krčkog turističkog proizvoda. Inače, Kvarner je jedna od najrazvijenijih turističkih regija Hrvatske kojoj pripada i otok Krk. Većina smještajnih jedinica na Kvarneru nalazi se u obiteljskim domaćinstvima, dva puta manje ima ih u kampovima, te još toliko manje u hotelima.

Poslušajte djelić atmosfere iz svečarskog Krka:

Komentari