Grad Opatija dobitnik Međunarodnog zlatnog cvijeta 2017

Grad Opatija dobitnik Međunarodnog zlatnog cvijeta 2017 Grad Opatija dobitnik Međunarodnog zlatnog cvijeta 2017
Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka
Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka
Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Grad Opatija u žestokoj je konkurenciji 3.500 svjetskih gradova, nakon sjajnih prezentacija, zasluženo dobio priznanje "Zlatni cvijet" i time potvrdio brigu za okoliš, očuvanje baštine, krajolik i cvjetna područja.

Društvo "Naša djeca" iz Opatije nagrađeno je priznanjem za sve učinjeno pri nominaciji Opatije za prestižno priznanje.

Bravo, Opatijo bajna. Iz Kanade stigoše sjajne vijesti: u konkurenciji 3.500 gradova iz 16 zemalja svijeta, Opatija je od 65 finalista u kategoriji gradova u kojima živi od 4.500 do 25.000 stanovnika trijumfirala.

Trud se isplatio. Ovo je uspjeh cijele Opatije, prvi među jednakima. Izuzetno ponosan gradonačelnik Ivo Dujmić: " Mi ne stajemo,gradimo ono što sam najavio -bolji život svih građana Opatije, a vjerujte mi da živimo u jednom krasnom gradu."

Uz "Zlatni cvijet", opatijsko Društvo "Naša djeca" dobilo je posebno priznanje za pomoć u prezentaciji i odnos prema djeci jer Opatija je i Grad prijatelj djece. "Veliko mi je srce i meni i djeci. Mi koji radimo s djecom ne radimo to zbog novaca, ovakva priznanja nam kažu na dobrom ste putu, dobro radite, idite dalje" rekla je tajnica Društva "Naša djeca" Sanja Škorić.

Ali ni to još nije sve. Početkom listopada u Solinu Opatija će dobiti još jedno priznanje - Interstasa za ukupni doprinos razvoju turizma.

Poslušajte prilog Josipa Krmpotića:

Opatiji "Zlatni cvijet", pripremio Josip Krmpotić

Komentari