Grad Rijeka: plaće dolje, projekti i POS-ovi stanovi gore

Grad Rijeka: plaće dolje, projekti i POS-ovi stanovi gore

Parkiralište za bicikle - riječka perspektiva? (Foto: Davor Višnjić / Pixsell)

Od 1. siječnja, primjenom Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, proračun Grada Rijeke bit će tanji za 50 milijuna kuna i niti jedna nova racionalizacija to ne može nadoknaditi, pa ćemo, nažalost, morati u još jedno smanjenje plaća, u rasponu 3-7 posto. Najveći postotak skinut ćemo onima s većim plaćama, najavio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Dio građana će, ono što dobije najavljenim povećanjem plaća, izgubiti kroz dio povećanih cijena usluga ili će ostati bez nekih standarda na koje su navikli - jer drugih ili boljih rješenja jednostavno nema, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vojko Obersnel.

Ministarstvu turizma je Grad Rijeka prijavo, za novčanu pomoć, tri projekta: uređenje 6 km šetnica na zapadnom dijelu grada, od ''3. maja'' do Preluka, uz proširenje plaže za invalide; te studije o razvoju biciklizma i onu o građenju žičare prema Trsatu. Zanimljivo i atraktivno, žičara od garaže Autotroleja do vrha Trsatskih stuba mogla bi se koristiti i kao dio javnog gradskog prijevoza.

I najbolje na kraju - naš je Grad dosad već izgradio 600 POS-ovih stanova. Početkom Nove kreće gradnja nova 92 stana na Martinkovcu, vrijedna 46 milijuna kuna, a uoči Božića gradonačelnik će uručiti ključeve 95 POS-ovih stanova. Javlja Josip Krmpotić:

Komentari