Grad Rijeka: Ugostitelji mogu besplatno proširiti svoje terase

Grad Rijeka: Ugostitelji mogu besplatno proširiti svoje terase

Od 11. svibnja otvaraju se terase kafića (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Grad Rijeka će ugostiteljskim objektima odobriti mogućnost proširenja terasa na javnim površinama bez dodatnog plaćanja. Privremena mjera provest će se na onim lokacijama gdje je to tehnički izvedivo, javili su iz Grada.

Mogućnost besplatnog proširenje terasa jedan je od načina na koji Grad Rijeka nastoji pomoći poduzetnicima pogođenima posljedicama mjera protiv širenja zaraze koronavirusom.

Zbog prilagođavanja rada na terasama ugostiteljskih objekata epidemiološkim mjerama, Grad Rijeka će omogućiti proširenje gabarita postojećih terasa, o čemu će donijeti poseban zaključak.

Svim zakupnicima koji koriste ugostiteljske objekte s terasama odobrit će se smanjenje ugovorene zakupnine za zatvoreni prostor za 50 posto, i to za razdoblje od 11. do 31. svibnja 2020. godine - odnosno od dana početka treće faza popuštanja mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite, koja obuhvaća i rad ugostiteljskih objekata.

Procjenu mogućnosti proširenja terasa donosit će djelatnici Odjela za komunalni sustav i Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke. Oni će obići svaki ugostiteljski objekt koji podnese zahtjev, navodi se u priopćenju.

Zahtjevi za proširenjem terasa na javnim površinama podnose se gradskom Odjelu za komunalni sustav, stoji u priopćenju Grada Rijeke.

Komentari