Gradonačelnikov kolegij: prijedlog smanjenja osnovnog proračuna

Gradonačelnikov kolegij: prijedlog smanjenja osnovnog proračuna

Foto: Pixsell

U Gradskoj vijećnici na riječkom Korzu održan 64. po redu Gradonačelnikov kolegij na kojem se najviše govorilo o smanjenju gradskog proračuna, kao i završetku radova u Krešimirovoj ulici koji su zbog koronavirusa dodatno odužili.

U prijedlogu izmjene Plana održavanja komunalne infrastrukture, zbog situacije vezane uz koronavirus, došlo je do velikog pada prihoda, kao i rashoda, što je jako veliko smanjenje, otprilike 15 milijuna kuna, rekla je na današnjem Gradonačelnikovom kolegiju, pročelnica gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević.

Predlažemo smanjenje osnovnog proračuna za gotovo 200 milijuna kuna, a razlog je smanjenje prihoda za 14,6 posto i rashoda za 10,7 posto, što iznosi razliku od 20 milijuna kuna koja će se uravnotežiti viškom sredstava iz prethodnog razdoblja, istaknuo je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Gradonačelnik je na kolegiju govorio i o zanimljivim objašnjenjima za rebalans riječkog gradskog proračuna, koje se može odnositi i na ostale lokalne jedinice u državi. 

Poslušajte izjave gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i pročelnice gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević:

Obersnel o mjerama Vlade u krizi, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Irena Miličević o radovima u Krešimirovoj, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Irena Miličević o komunalnoj infrastrukturi, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Obersnel o rebalansu proračuna, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari