Gradska glazba Trsat: podrška s tribina našoj Davis Cup reprezentaciji!

Gradska glazba Trsat: podrška s tribina našoj Davis Cup reprezentaciji!

Gradska glazba Trsat fotkana u Madridu (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Dio članova Gradske glazbe Trsat sutra će i prekosutra, kao službena glazba Davis Cup reprezentacije Hrvatske, ponovno biti u Zagrebu uz našu reprezentaciju te njezinim članovima glazbenom podrškom pomoći da, nadamo se, pobijede Indiju i plasiraju se na završni turnir u Madridu.

Trsaćanima će to biti treći put da svojim sviranjem bodre Marina Čilića, Ivana Dodika, Matu Pavića, Bornu Goju, Nina Serdarušića. Prije dvije godine nastupali su u Varaždinu kada je Hrvatska igrala protiv Kazahstana, a prošloga studenog u Madridu su u dva maratonska meča svirali dva puta po više od sedam sati protiv Rusije i Španjolske.

Trinestorica glazbenika, pojačani četvoricom iz Glazbenog društva Spinčići, ovaj će puta biti "glavna" podrška Hrvatskoj protiv Indije. Koliko dečki dobro sviraju, dokaz je da je cijeli španjolski orkestar s 25 članova nakon meča sa Španjolskom u Madridu došao čestitati desetorici hrabrih Riječana, koji su svojom svirkom nadglasali i španjolsku glazbu i više od devet tisuća navijača. 

Indijce čeka prava fešta na tribinama, uz domaće i strane hitove. "Toronjera", "Nadalina", "Moja domovina" te nezaobilazna arija iz opere "Nikola Šubić Zrinski" "U boj, u boj", samo su dio repertoara koji će glazba izvesti u Dvorani II Doma sportova.

Za stanovnike Zagreba spremili su i neslužbenu himnu glavnoga grada Hrvatske "Servus bijeli Zagreb moj". Na posljednjoj probi pred odlazak u Zagreb, bio je Vladimir Jurić:

Glazba Trsat na Davis Cupu, pripremio Vladimir Jurić

Komentari