Gradska knjižnica Rijeka na dva tjedna zatvara Ogranak Turnić radi revizije

Gradska knjižnica Rijeka na dva tjedna zatvara Ogranak Turnić radi revizije

Foto ilustracija: Pixsell

Ogranak Turnić Gradske knjižnice Rijeka bit će zatvoren u od ponedjeljka 7. do subote 19. lipnja zbog revizije knjižničnog fonda. Korisnici će posuđene knjige moći vratiti u za to predviđenu kutiju u predvorju Ogranka svaki dan od 8 do 14 sati.

Posuđenim knjigama i građi bit će produžen rok posudbe za vrijeme trajanja revizije, pa nema bojazni od neželjenih zakasnina, javljaju iz Gradske knjižnice Rijeka.

Sve usluge knjižnice korisnici mogu ostvariti u ostalim odjelima i ograncima Trsat, Drenova i Zamet, Knjižnica Čavle, Knjižnica "Vid Omišljanin" te u središnjim lokacijama u Palači Modello, Filodrammatici i Dječjem odjelu Stribor u Dječjoj kući.

Sva vrata do knjiga, DVD-a, slikovnica, stripova i ostalih ljepota s polica svih odjela i ogranaka Gradske knjižnice Rijeka otvara ista i jedinstvena članska iskaznica, a tko želi obnoviti godišnje članstvo ili se po prvi put učlaniti, i to može učiniti na bilo kojoj od ovih lokacija.

Produžetak posudbe knjiga moguće je i online, a PIN potreban za otvaranje korisničkog profila može se dobiti u bilo kojem odjelu ili ogranku knjižnice.

Revizija je sustavni pregled knjižničnog fonda radi utvrđivanja njegova stvarnog stanja i usporedbe sa zapisima u inventarnim knjigama i katalozima. Revizijom se utvrđuje nedostaje li neka građa (knjige, filmovi, DVD-i...), je li neka građa oštećena (i zbog toga neupotrebljiva) te je li sva građa inventarizirana na odgovarajući način.

Slobodnije govoreći, mogli bismo reći da je to svojevrsni sistematski pregled knjižnice, nalik posjeti liječniku, a poslije kojeg knjižnica funkcionira bolje i svrsishodnije, priopćili su iz riječke Gradske knjižnice.

Komentari