Gradska knjižnica Rijeka pokreće programe: broj mjesta ograničen

Gradska knjižnica Rijeka pokreće programe: broj mjesta ograničen

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Gradska knjižnica Rijeka, uz posudbu knjiga, ponovno nudi i različite programe, ali je na svima broj mjesta ograničen i treba se ranije prijaviti. Programi su edukativni, bilo da je riječ o instrukcijama za učenike ili tečajevima za odrasle.

Zainteresirani učenici trebaju se prijaviti elektroničkom poštom na prijave.programi@gkri.hr.

Gradska knjižnica Rijeka je otvorila prijave za besplatne poduke i potporu online učenju za predmete razredne nastave te hrvatskog jezika za osnovnu i srednju školu. Poduke će početi od ponedjeljka 25. svibnja, neće se naplaćivati, ali je broj sudionika ograničen.

U Dječjem odjelu Stribor moguće je dobiti pomoć iz svih predmeta razredne nastave: ponedjeljkom od 11 do 12 sati i četvrtkom od 13 do 14 sati, te iz hrvatskog jezika za osnovnu i srednju školu, pomoć u pisanju eseja te pripremi za maturu, ponedjeljkom od 14:30 do 15:30 te utorkom u 18 sati.

 

Radionica 3D printanja na kojoj možete doznati kako printati vizire i druga pomagala protiv epidemije bit će održana 27. svibnja u ogranku na Trsatu. Prijave su obvezne na mail american.corner@gkri.hr, porukom na Facebook stranici American Corner Rijeka ili na pultu u Ogranku Trsat, a sudjelovati mogu stariji od 10 godina. 

U istom ogranku 3. lipnja Damir Medved govorit će i odgovarati na pitanja o 5G tehnologiji, činjenicama, šansama i opasnostima. Prijave za sudjelovanje treba poslati na poslovni.kutak@gkri.hr.

Šetnja Šumom Striborovom na Biviju najavljena je za 6. lipnja, a 25. lipnja, opet u trsatskom ogranku knjižnice, možete naučiti kako kompostirati u stanu. Za kompostiranje se treba prijaviti na zeleni.kutak@gkri.hr.

Komentari