Gradska knjižnica Rijeka vraća se "predpandemijskom" radnom vremenu

Gradska knjižnica Rijeka vraća se "predpandemijskom" radnom vremenu

Foto: GKR

Od ponedjeljka 7. rujna odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka radit će prema redovnom "predpandemijskom" radnom vremenu, što znači u cjelodnevnom ritmu od 8 do 19: 30, uz radnu subotu. Jedino što i dalje ostaje zatvoreno jest Narodna čitaonica na Korzu.

Narodna čitaonica i dalje ostaje zatvorena zbog specifičnosti usluge i populacije korisnika - odnosno korištenja dnevnih novina i većina korisnika treće životne dobi, a čitaoničke usluge ograničene su i na ostalim lokacijama. 

Važno je imati na umu da u svim odjelima i ograncima vrijede protuepidemijske mjere uobičajene za javne prostore koje posjećuje puno ljudi - dezinfekcija ruku, držanje razmaka i nošenje zaštitne maske.

Od 7. rujna tako će odjeli Palača Modello, Filodramatica i Stribor te ogranci Zamet, Trsat, Drenova i Turnić raditi ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 8 do 19:30 sati, četvrtkom od 10:30 do 10:30, a subotom od 8 do 13 sati.

Knjižnica "Vid Omišljanin" i Knjižnica Čavle otvorene su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 te utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati. Knjižnica u Omišlju zatvorena je prvu i treću subotu u mjesecu, a Knjižnica Čavle ne radi 2. i 4. subotu u mjesecu. 

Županijski bibliobus i Gradski bibliobus prometuju prema mjesečnom rasporedu stajališta.

Naš jesensko-zimski ciklus bit će dinamičan i bogat, pratimo jednim okom i procese u nastajućem art-kvartu Benčić, koji će obilježiti budućnost čitalačke kulture u Rijeci, pa je to sve razlog da upravo ove jeseni za simboličnih 50 kuna postanete članovi Gradske knjižnice Rijeka i otvorite si put do 300 000 knjiga, svih lokacija i sadržaja e-knjižnice, poručuju iz GKR-a.

Komentari