Gradski HDZ: Vladajući ne mogu držati većinu; Obersnel kupuje vijećnike

Gradski HDZ: Vladajući ne mogu držati većinu; Obersnel kupuje vijećnike

Foto: Lea Domijan Fišter / HR Radio Rijeka

Politička kriza u riječkome Gradskom vijeću nastala je zbog nemogućnosti vladajućih da pokažu većinu, a gradonačelnik kupuje vijećnike od sjednice do sjednice", rekao je danas HDZ-ov vijećnik Josip Ostrogović.

Interesna koalicija okupljena oko gradonačelnika je sve nezasitnija, postalo je preteško kupovati vijećnike za stalno te ih gradonačelnik kupuje od sjednice do sjednice, tvrde u HDZ-u i dodaju da ne pristaju na daljnja zaduživanja grada.

Andreja Poropata ocjenjuju nesposobnim za vođenje Gradskoga vijeća, a da bi se razriješila kriza, pozivaju na nove izbore. Vijećnici i gradonačelnik trebaju podnijeti ostavke jer je kohabitacija postala nemoguća zbog političke trgovine Vojka Obersnela. U takvim je okolnostima legitimna borba protiv zaduživanja i rušenje kvoruma, rekao je Josip Ostrogović.

"U Rijeku je došla demokracija. Sjednice Gradskoga vijeća više nisu samo puko dizanje ruku, onako kako gazda Obersnel kaže. Stvara se jedna kritična masa koja više ne želi živjeti pod čizmom Vojka Obersnela i njegovih jataka. Dolaze novi, neokaljani ljudi, koji ne žive od Obersnelovih naknada ili Obersnelovih članstava u raznim vijećima. Tu nije samo riječ o riječkome HDZ-u, nego i o kolegama iz oporbe koji su se isto tako mogli prodati SDP-u, kao što se prodao HNS ili kako se prodala Lista za Rijeku. Stoga zahvaljujem cijeloj oporbi što zajedno s nama vode borbu za demokraciju u Rijeci", poručuje Ostrogović. Poslušajte:

Ostrogović: U Rijeku je stigla demokracija, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari