Gradsko vijeće Delnica usvojilo rebalans proračuna i riješilo otplatu duga

Gradsko vijeće Delnica usvojilo rebalans proračuna i riješilo otplatu duga

Nakon sudske presude u korist tvrtke koja je gradila klizalište, Grad Delnice je pronašao model kojim će isplatiti dug (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Pet financijski zahtjevnih mjeseci Grad Delnice priveo je kraju sjednicom Gradskog vijeća, koje je većinom glasova usvojilo rebalans proračuna. Osim toga, vijećnici su prihvatili i model rješavanja 4,2 milijuna duga nakon izgubljenog sudskog spora sa zagrebačkom tvrtkom "Beton Lučko".

Devet godina nakon izgradnje delničkoga klizališta Grad je, temeljem izgubljenoga sudskog spora, obavezan namiriti dodatna potraživanja izvođača radova, ali i troškove parnice te zatezne kamate. Oko dva milijuna kuna za otplatu glavnice osigurano je od države naplatom zaostalih potraživanja komunalne naknade za vojne objekte na delničkome području, a vijećnici Grada Delnica usvojili su model plaćanja preostaloga duga, koji je dogovoren s izvođačem radova na klizalištu te ostalim vjerovnicima.

"Vodili smo svakodnevnu komunikaciju o tome kako ćemo biti spremni platiti troškove proizašle iz sudskog postupka, uz uvjet da nam se odobri obročna otplata kamata. Dobili smo pristanak na rok od trideset mjeseci", rekao je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević. "Time su stvoreni uvjeti da vjerovnik ne blokira Grad, jer će nakon sjednice Gradskog vijeća, osim plaćanja troškova sudskog postupka, svaki mjesec dodatno biti osigurano oko 77 tisuća kuna kako bi se u ratama otplatile i kamate", istaknuo je gradonačelnik Delnica. Poslušajte: 

Knežević o proračunskim problemima, pripremio Nenad Lučić

Komentari