Gužve na granicama i cestama traju cijeloga dana

Gužve na granicama i cestama traju cijeloga dana

Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Velik je priliv vozila s grančinih prijelaza i zapravo je nastavak izuzetno gustog prometa tijekom cijelog petka, ali i tijekom noći pa je upravljanje prometom zahtjevno. Vozi se u kolonama i uz duža čekanja.

Posebno je zahtjevno na čvorištima: na Križišću, u Šmriki, Matuljima. Trebat će tijekom cijeloga dana puno, puno strpljenja. Gust je promet i pri povratku s Krka i iz Crikvenice, kolone je teško izbjeći.

Obzirom da su nam glavne prometnice prilično opterećene, apel lokalnom stanovništvu je korištenje alternativnih pravaca, a granični su prijelazi posebna priča. 

Iz HAK-a, zbog upozorenja od toplinskog vala, savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu maksimum. 

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu, a ako se vozač tijekom vožnje osjeća loše, odmah se treba zaustaviti i potražiti liječničku pomoć, poručili su iz HAK-a.

Poslušajte što nam je rekao Denis Grenko iz službe za sigurnost cestovnog prometa PU Primorsko-goranske, a onda i što je prateći situaciju zabilježio kolega Igor Okičić:

Denis Grenko o stanju na graničnim prijelazima, pripremio Josip Krmpotić

O gužvama u prometu, Igor Okičić / HRT

Komentari