Gužve na Rupi i Pasjaku: još uvijek više turista dolazi nego odlazi

Gužve na Rupi i Pasjaku: još uvijek više turista dolazi nego odlazi Gužve na Rupi i Pasjaku: još uvijek više turista dolazi nego odlazi
Kolone na Rupi od ranoga jutra (Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka) Kolone na Rupi od ranoga jutra (Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka)
Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka
Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Još se veće gužve očekuju poslijepodne i navečer (Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka)

Iako je sredina kolovoza, turisti još uvijek u većem broju u Hrvatsku dolaze nego li odlaze.

Do podneva je na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak u našu zemlju ušlo više od 43 tisuće putnika, a izašlo upola manje - oko 20 tisuća. Dužih čekanja na prijelaz granice u oba smjera nije bilo.

Na graničnom prijelazu Pasjak najviše je putnika iz Italije, budući da traje ferragosto - vrijeme kada Talijani tradicionalno odlaze na godišnji odmor.

Primjerice, tijekom prijepodneva u Hrvatsku su preko Pasjaka ušla čak 233 talijanska autobusa s oko 12 tisuća talijanskih turista. Druge smo zatekli u automobilima, ali i na motociklima. 

Prijepodne dužih čekanja na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, u oba smjera, nije bilo, potvrđuje i Neven Abramović, načelnik policije na graničnom prijelazu Rupa.

Kolone na naplatnim postajama na autocesti A7 Rupa - Rijeka protežu se i do šest kilometara, a očekuje se da će gužva u prometu tijekom poslijepodneva i navečer jačati i na graničnim prijelazima. Javlja Biserka Belić:

Komentari