Haller: Riječkom KBC-u prijeti zatvaranje

Haller: Riječkom KBC-u prijeti zatvaranje

Glavna zgrada riječkog KBC-a (Foto: Pero Lovrović/VLM/PIXSELL)

Ne krene li se uskoro u gradnju nove bolnice, KBC-u Rijeka prijeti zatvaranje, upozorava ravnatelj bolnice Herman Haller i upozorava na kritično stanje zgrada u kojima su smještene riječke bolnice.

Situacija u KBC-u Rijeka je kritična - na tri lokaliteta u starim bivšim austrougarskim konjušnicama i vojarnama borave pacijenti i radi medicinsko osoblje, dok krovovi i vertikale prokišnjavaju, liftovi se zatvaraju zbog sigurnosti, naginju se zgrade u Dječjoj bolnici na Kantridi.

Ne krene li se uskoro u gradnju nove sveučilišne bolnice, riječkom KBC-u prijeti zatvaranje, istaknuo je ravnatelj bolnice Herman Haller prije potpisivanja ugovora sa županom Zlatkom Komadinom o ulaganju 200 tisuća kuna iz proračuna Primorsko goranske županije u popravak sanitarnih čvorova Kliničkoga bolničkog centra Rijeka.

Izvedbeni projekt druge faze gradnje nove riječke bolnice na Sušaku je gotov i predan Ministarstvu zdravlja, pa kako postoji projekta dokumentacija, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina smatra da je krajnje vrijeme da se nakon desetljeća pustih obećanja, s gradnjom i započne. Javlja Biserka Belić:

Komentari