HDZ: Direktor Eko plusa Miodrag Šarac zaposlen je bez natječaja

HDZ: Direktor Eko plusa Miodrag Šarac zaposlen je bez natječaja

Damir Dumančić, Dinko Beaković i Lovorko Gržac (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Dinko Beaković istaknuo je da je direktor Eko Plusa Miodrag Šarac zaposlen bez natječaja, tek odlukom župana Zlatka Komadine i Grada Rijeke, uz izliku da nemaju boljeg čovjeka za to mjesto. Također na Marišćini se dogodilo niz incidenata vezanih uz zdravlje djelatnika, ističu iz HDZ-a.

Županijski centar za zbrinjavanje otpada Marišćina godišnje dobiva 27 milijuna kuna, a za poslovanje centra na godišnjoj razini treba oko 50 milijuna kuna. Uprava vidi moguće rješenje prihoda u povećanju cijene za tri puta, do gotovo 1.200 kuna po toni. Ranija uprava je imala rezultate oko pozitivne nule, rečeno je na konferenciji za novinare HDZ-a održanoj u Rijeci.

Županijski vijećnici HDZ-a Damir Dumančić i Dinko Beaković ukazali su na niz nepravilnosti u radu tvrke Eko plus koja upravlja Marišćinom. Dumančić je naglasio da je na Županijskoj skupštini zamolio da se napravi uvid u održavanje opreme i voznog parka centra. Posljedice su nepoštivanja tehnologije i skraćivanja procesa. Rezultat je gorivo iz otpada slabije kvalitete, pa cementare koje spaljuju takav otpad, često vraćaju pošiljke u Marišćinu, naglasio je Dumančić.

Poslušajte što su sve rekli Damir Dumančić i Dinko Beaković:

Damir Dumančić izjava, pripremio Vladimir Jurić

Dinko Beaković izjava, pripremio Vladimir Jurić

Komentari