HDZ očekuje povijesni rezultat u 8. izbornoj jedinici

HDZ očekuje povijesni rezultat u 8. izbornoj jedinici

HDZ PGŽ na konferenciji za novinare (Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka)

Vjerujem da će HDZ sa svojim koalicijskim partnerima postići povijesni rezultat u 8. izbornoj jedinici i mnogi će biti ugodno iznenađeni, rekao je predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije i koordinator izbora Oleg Butković.

SDP je imao četiri godine priliku ostvariti plan 21. Nisu učinili ništa, a Vlada je ostala bez tri ministra iz Rijeke čija je sudbina općepoznata, rekao je Oleg Butković i dodao da će HDZ-ov gospodarski program, što će javnosti biti predstavljen sutra, obuhvaćati i projekt vezan za izgradnju nove riječke bolnice.

"Nama je nova bolnica u Rijeci potrebna, ali ne predizborno. Kada je riječ o KBC-u, opet su predizborno počeli iskopi, a natječaj za izvođenje radova još nije ni raspisan. Nije zatvorena niti financijska konstrukcija za 400 milijuna kuna, jer Vlada još nije dala jamstva za tih 400 milijuna, ali to ćemo, naravno, mi po osvajanju vlasti odmah krenuti, to će nam biti prioritet", istaknuo je Butković.

Vlada nije učinila ništa ni po pitanju decentralizacije, pa je Gorski kotar izgubio 57 milijuna kuna, dodao je Tomislav Klarić iz HDZ-a i naveo da će HDZ inzistirati na nizinskoj pruzi, modernizaciji riječke zračne luke.

U HDZ-u ističu da bi ostanak Vlade Zorana Milanovića bila katastrofa za Hrvatsku. Kažu da će na listama HDZ-a i partnera biti ljudi koji nisu politički potrošeni, koji nisu obnašali visoke državne dužnosti bez rezultata, a sigurni su u povijesni uspjeh HDZove koalicije u 8. izbornoj jedinici. Poslušajte:

Komentari