History Film Festival u HKD-u: u središtu žene kao žrtve povijesti

History Film Festival u HKD-u: u središtu žene kao žrtve povijesti History Film Festival u HKD-u: u središtu žene kao žrtve povijesti
Bernardin Modrić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka) Bernardin Modrić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

(Foto: HFF)

Treće izdanje History Film Festivala - festivala povijesnog dokumentarnog filma - počinje u utorak 10. rujna i donosi 37 naslova, od čega veliki dio premijernih, a u središtu su žene koje su žrtve povijesti.

Osnivač festivala, redatelj Bernardin Modrić, kaže da su protekle dvije godine bile vrlo uspješne i da je postojao veliki interes publike za praćenje programa History Film Festivala. "Ono što je najvažnije, festival stalno raste", kaže Modrić.

"Mi imamo prostora da budemo još bolji, ali najvažnije je da nas naš entuzijazam još drži, s obzirom na tanku financijsku konstrukciju. No, mi kroz godine učimo na svojim pogreškama. Ono što je tužno je da ne možemo nabaviti najkvalitetnije filmove jer su oni i najskuplji, a naše financije to ne mogu pokriti", kaže Modrić.

Uz festival, koji se održava u HKD-u, u Galeriji Kortil se održava i putujuća izložba naslovljena "bauhaus imaginista: collected research", kojom se obilježava stotinu godina umjetničkog pravca Bauhausa.

Raspored prikazivanja filmova pogledajte ovdje, a u nastavku poslušajte što o ovogodišnjem programu History Film Festivala kaže Bernardin Modrić:

Modrić o HFF-u, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari