HNK Zajc: "Falstaff" je najbolja predstava prošle sezone

HNK Zajc: "Falstaff" je najbolja predstava prošle sezone

Slikanje za nagrađene (Foto: HNK Zajc)

U HNK Ivana pl. Zajca 18. put dodijeljene su nagrade za najbolja ostvarenja u programu tog kazališta. Najbolja premijerna predstava u cjelini, u sezoni 2017./2018., bila je Verdijeva opera "Falstaff" pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

Najviše glasova u Hrvatskoj drami dobila je Jelena Lopatićza ulogu u predstavi "Down, by law" i za ulogu Vlade u predstavi "Voda" te Dean Krivačić za ulogu Woyzecka u istoimenoj predstavi. Najboljom dramskom predstavom u cjelini u programu Hrvatske drame proglašena je predstava autorice i redateljice Mile Čuljak "Down, by law".

O svim nagradama odlučivala je publika HNK Ivana pl. Zajca.

U opernom programu najboljima su proglašeni Kristina Kolar za ulogu Lady Macbeth u operi "Macbeth" i ulogu Aide u istoimenoj operi te Giorgio Surian za uloge Macbetha i Falstaffa u istoimenim Verdijevim operama. Najboljom opernom predstavom prošle sezone proglašen je Verdijev "Macbeth" pod dirigentskim vodstvom Marca Boemija te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

Najboljima u baletnom programu proglašeni su Maria del Mar Hernandez za ulogu Marice u predstavi "Ivica i Marica" te Ali Tabbouch za ulogu Macbetha u predstavi "Macbeth" koja je proglašena i najboljom baletnom predstavom u cjelini. Podjesćamo, prema tragediji Williama Shakespearea koreografirala ju je Maša Kolar.

U programu Talijanske drame nagrađeni su Leonora Surian Popov za ulogu Komarca u predstavi "Anche le pulci hanno la tosse / I buhe kašlju" te Giuseppe Nicodemo za ulogu Andre Škunce u predstavi "La rappresentazione dell'Amleto nel villaggio di Merdusci di sotto / Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja". Najbolja predstava Talijanske drame je "I giganti della Montagna / Gorski divovi" Luigija Pirandella u režiji Paola Magellija.

Najbolji koncert protekle sezone je Pogled prema 2020: EPK i HNK gala koncert kojim su dirigirali Marco Boemi i Ville Matvejeff.

Komentari