HNK Zajc prilagođava predstave slijepim i slabovidnim osobama

HNK Zajc prilagođava predstave slijepim i slabovidnim osobama

Prizor iz predstave (Foto: HNK Zajc)

HNK Ivana pl. Zajca nastavlja integrirati deprivilegirane sugrađane u kulturni i kazališni život: počinju s prilagodbama predstava za slijepe i slabovidne osobe. Prva prilagođena predstava je "Put oko svijeta u 80 dana", a izvedbe su 28. i 29. prosinca.

HNK Zajc, u suradnji sa zagrebačkom Udrugom Alternator, udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, počinje prilagođavati izvedbe predstava slijepim i slabovidnim osobama.

Udruga Alternator donirala je, zahvaljujući partneru projekta "Uključi me kulturno", tvrtki DM-Drogerie Markt, dvadeset prijemnika koji omogućavaju slijepima i slabovidnima praćenje predstave. 

Prva prilagođena predstava bit će Vernov "Puta oko svijeta u 80 dana" u adaptaciji Blažke Müller Pograjc i režiji Matjaža Pograjca. Izvedbe su 28. i 29. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, s početkom u 19:30 sati. Opis predstave govorit će glumac ansambla Hrvatske drame Denis Brižić.

Na izvedbu 28. prosinca publika stiže organizirano, u suradnji s riječkom Udrugom slijepih i slabovidnih osoba, a na izvedbu 29. prosinca pozvani su svi građani kojima prijemnici mogu omogućiti ili olakšati praćenje predstave. Iz HNK Zajca iz mole da se prijave na blagajnu kazališta.

Komentari