HNK Zajc: prvi put u deset godina prihodi veći od rashoda

HNK Zajc: prvi put u deset godina prihodi veći od rashoda HNK Zajc: prvi put u deset godina prihodi veći od rashoda
Jelena Kovačić, Petar Kovačić, Marin Blažević, Rosanna Bubola o Zajcu jučer, danas, sutra (Foto: HNK Zajc) Jelena Kovačić, Petar Kovačić, Marin Blažević, Rosanna Bubola o Zajcu jučer, danas, sutra (Foto: HNK Zajc)

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Proračunski rezultati HNK Ivana pl. Zajca su odlični, rekao je intendant Marin Blažević pred članovima Kazališnog sabora i dodao da je kazalište u ovoj godini ostvarilo milijun kuna veće prihode od rashoda, što se nije dogodilo posljednjih deset godina.

Nova kazališna sezona 2018./2019. prvi je puta najavljena čak devet mjeseci prije njezina početka. Marin Blažević je najavio sezonu koja počinje tek u rujnu iduće godine, a već je poznata zato što se pripremala u sklopu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture.

Gledat ćemo premijerne predstave poput Mozartove opere "Figarov pir", "Romeo i Giuliett" na francuskom, dramu "Michelangelo Buonarroti" Miroslava Krleže te Straussovu operu "Salome". 

Kazališni sabor bio je povod da intendanta pitamo o rezultatima poslovanja kazališta, što je sa sanacijom balkona zgrade te koje ćemo to premijerne predstave moći gledati krajem iduće godine. Poslušajte odgovore:

Marin Blažević: sanacija financijska i fizička, pripremila Blanka Uzelac

Komentari