Horvat: Dolazi delegacija "najveće svjetske brodograđevne industrije"

Horvat: Dolazi delegacija "najveće svjetske brodograđevne industrije"

Ministar Horvat na nedavnoj razmjeni potpisanih memoranduma i protokola između Hrvatske i Kine (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Delegacija "najveće svjetske brodograđevne industrije" za Praznik rada obići će brodogradilišta u Puli i Rijeci, izjavio je danas ministar Horvat, dok je premijer Plenković sinoć za HRT izjavio da u Hrvatsku uskoro dolazi predsjednik uprave najvećega kineskog brodogradilišta.

"S obzirom na raznorazne insinuacije po medijima, vjerodostojno, siguran sam pravovremeno i potpuno iskreno - u poslijepodnevnim satima 30. travnja u Hrvatsku će doći delegacija najveće svjetske brodograđevne industrije. Prvog maja, bez obzira na praznik rada, obići ćemo brodogradilišta i u Puli i u Rijeci, a dan nakon toga ćemo s njima održati završni i zaključni sastanak, ne prejudicirajući njihovu odluku", izjavio je ministar gospodarstva Darko Horvat novinarima uoči sjednice Vlade.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u jučerašnjem razgovoru za Hrvatsku radioteleviziju izvijestio da će između 25. travnja i 10. svibnja u Hrvatsku doći, zajedno s najvišim izaslanstvom, predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporation, kojega je kontaktirao premijer Li prigodom boravka u Hrvatskoj prošlog tjedna.

Kako je dodao Plenković, tako brzi dolazak kineskih prijatelja je nastavak razgovora o hrvatskoj brodogradnji od prošlog tjedna, kada je Hrvatska bila domaćin summita 16+1, susreta premijera zemalja istočne i srednje Europe s kineskim premijerom Li Keqiangom, ali i posjete hrvatskog izaslanstva Pekingu u studenome prošle godine.

Horvat o obilasku brodogradilišta, pripremila Aleksandra Funes Bučar

Komentari