Horvat: Nikad nisam rekao da imamo strateškog partnera za brodogradilišta

Horvat: Nikad nisam rekao da imamo strateškog partnera za brodogradilišta

Ministar Darko Horvat (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Ministar gospodarstva Darko Horvat je na aktualnom saborskom prijepodnevu odbacio prozivke IDS-ova zastupnika Tulia Demetlike da je lagao kad je govorio kako ima strateškog partnera za hrvatska brodogradilišta, te poručio da je govorio o potencijalnim partnerima s kojima se razgovara.

 

U riječkom brodogradilištu 3. maj u tijeku je drugi tjedan predstečajnog postupka, a za sutra je sazvana sjednica Nadzornog odbora. Kako saznajemo od predstavnika radnika, na dnevnom redu će biti izbor predsjednika i člana uprave 3. maja. (NF)

"Nikad nisam rekao da imamo strateškog partnera, govorio sam da imamo potencijalne partnere s kojima razgovaramo", odgovorio je ministar Darko Horvat zastupniku Tuliu Demetliki koji ga je pitao "zašto je lagao" kad je spominjao strateškog partnera te zašto je od lokalne samouprave tražio da krši zakon i isplati plaće radnicima Uljanika.

"Recite, imate li ili ne strateškog partnera za Uljanik?", tražio je Demetlika. Upozorio je kako se nastavlja neizvjesnost za brodogradilišta Uljanik i 3. maj, koje je u nepunih godinu dana napustilo više od 1300 radnika.

Ministar je uzvratio kako bi se, kad bi se zaokružilo što je vlada dala kao pomoć radnicima škverova u Rijeci i Puli u 2018. godini, došlo do gotovo milijardu kuna. "Objasnite vi meni gdje je tu bila lokalna politika, svjesni činjenice da je ona kreirala menadžment u 3. maju i Uljaniku", uzvratio je ministar zastupniku.

Nezadovoljan što nije dobio jasan stav vlade o opstanku brodogradnje, Demetlika ustrajava da vlada jedina ima mogućnost učiniti nešto, a da ministar unatoč tome ustrajno proziva gradove Pulu i Rijeku, kao i Primorsko-goransku županiju.

Komentari