Hrvatice osvojile Masters turnir u odbojci na pijesku u Ičićima

Hrvatice osvojile Masters turnir u odbojci na pijesku u Ičićima Hrvatice osvojile Masters turnir u odbojci na pijesku u Ičićima
Pobjednici Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak (Foto: Petar Jelušić / Klub odbojke na pijesku Opatija) Pobjednici Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak (Foto: Petar Jelušić / Klub odbojke na pijesku Opatija)
Dobitnici medalja na Mastersu u Ičićićma (Foto: VOX Zagreb / Klub odbojke na pijesku Opatija) Dobitnici medalja na Mastersu u Ičićićma (Foto: VOX Zagreb / Klub odbojke na pijesku Opatija)

Pobjednice Sara Radanović i Valentina Vrbanc (Foto: Petar Jelušić / Klub odbojke na pijesku Opatija)

Šesnaest muških i šesnaest ženskih parova koji su prošli u glavni dio turnira, od prijavljenih 40 ekipa, u četiri dana Masters turnira dokazalo da odbojka na pijesku definitivno puni tribine na terenima u Ičićima. Dosad najveći nagradni fond od 50 tisuća kuna privukao je rekordan broj natjecatelja.

Prva tri dana turnira obilježili su atraktivni mečevi, a posljednjega dana na  terenu su se susreli najbolji igrači odbojke na pijesku iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. U ženskoj konkurenciji nepobjedive su bile naše djevojke Sara Radanović i Valentina Vrbanc. U uzbudljivoj borbi s 2:1 protiv prvakinja Srbije, Nataše Savović i Katarine Raičević, dokazale su kako zavrjeđuju biti zlatne. 

Ovo je ujedno i prvi put u pet godina da su Hrvatice u Ičićima osvojile turnir. "Bio je izniman gušt igrati u finalu, no nije bilo nimalo lagano. Protivnice su iskoristile sve naše slabosti, no to ovoga puta nije bilo dovoljno. Napokon smo pobijedile na najdražem nam turniru i osjećaj je zaista prekrasan!", izjavila je zlatna Sara Radanović. Broncu su izborile Kaja Kersnik i Tjaša Jančar, Slovenke koji je rezultatom od 2:0 porazile sunarodnjakinje Ninu Kontrec i Tajdu Lovšin.

Za fantastično finale u muškoj konkurenciji zaslužni su Slovenci Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, po drugi put zlatni u Ičićima, koji su s 2:0 pobijedili domaću ekipu Filipa Silića i Josipa Pribanića. Borba za treće mjesto u muškoj konkurenciji se nažalost nije održala: slovenski par Danijel Pokeršnik i Tadej Boženk zbog ozljede su utakmicu predali najmlađoj ekipi na turniru, sunarodnjacima Žigi Kumeru i Roku Možiču, čija je igra tijekom cijelog turnira bila pravo osvježenje.

Za neponovljivu atmosferu zaslužni su i gledatelji koji su ispunili tribine i vatreno navijali tijekom svih utakmica.

Komentari