Hrvatska među sto zemalja koje slave svoje učitelje

Hrvatska među sto zemalja koje slave svoje učitelje Hrvatska među sto zemalja koje slave svoje učitelje
Bojana Marin, OŠ Eugen Kumičić, Rijeka (Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka) Bojana Marin, OŠ Eugen Kumičić, Rijeka (Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka)
Jasminka Randi, Graditeljska škola Rijeka (Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka) Jasminka Randi, Graditeljska škola Rijeka (Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka)
Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka
Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada u sto zemalja svijeta. Cilj Dana, koji je danas svečano obilježen i u Rijeci, je skrenuti pažnju društva na značaj obrazovanja i ulogu koju u odgajanju generacija imaju prosvjetni radnici.

Najuspješnijim prosvjetnim djelatnicima Primorsko-goranske županije, a bilo ih je deset iz Rijeke, Novog Vinodolskog, Fužina, Opatije i Krka, danas su dodijeljene nagrade. Najuspješnijima ocijenjene su tri škole: osnovne škole Viktora Cara Emina iz Lovrana i Gornja Vežica iz Rijeke te srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka. 

Na prijedloge matičnih škola vrednovana su postignuća pojedinaca u stručnom radu, ugled u društvenoj sredini, suradnja s lokalnom zajednicom i drugim institucijama i udrugama te drugi relevantni podaci. Po tri tisuće kuna dobili su pojedinci, a šest tisuća škole.

Pedagozi su poveznica u cjelokupnom sustavu školovanja, naglasila je nagrađena pedagoginja Bojana Marin iz Osnovne škole Eugen Kumičić iz Rijeke: "Upravo to što je danas nominirano nekoliko stručnih suradnika pokazuje da naši kolektivi itekako znaju što mi njima značimo." Poslušajte što kažu još neki među nagrađenima:

Komentari