Hrvatska pobjedom protiv Srbije izborila finale Europa kupa

Hrvatska pobjedom protiv Srbije izborila finale Europa kupa

Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će u finalu završnog turnira Europa kupa koji se održava na Kantridi. Barakude su u posljednjem kolu skupine A slavile protiv Srbije sa 8:7. Protivnik u sutrašnjem finalu bit će vrlo vjerojatno Španjolska.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je nastup u finalu završnog turnira Europa kupa. U neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici Barakude su sa 8:7 slavile protiv Srbije. Na punom bazenu na Kantridi u sjajnoj atmosferi izabranici Ivice Tucka uspjeli su okrenuti zaostatak od poluvremena i izboriti sutrašnje finale.

Nakon prvoga poluvremena Srbija je imala prednost od 4:1 ponajviše zahvaljujući raspoloženom Gojku Pijetloviću koji je zaključao svoja vrata. Treća četvrtina donosi povratak Hrvatske i buđenje tribina. Na krilima fantastičnog Marka Bijača koji je skupljao obrane, proradio je i hrvatski napad na čelu sa Lorenom Fatovićem koji je zabio tri ključna pogotka kada se lomio susret.

Protivnik u finalu još uvijek nije siguran, ali prema svemu sudeći to bi trebala biti Španjolska koja od 20.30 sati igra protiv Mađarske. Finalna utakmica na rasporedu je sutra od 20 sati i 30 minuta.

Komentari