Hrvatska turnir u Opatiji zaključila pobjedom protiv Ukrajine

Hrvatska turnir u Opatiji zaključila pobjedom protiv Ukrajine

Hrvatska košarkaška reprezentacija (Foto: Pixsell)

Hrvatska košarkaška reprezentacija pripremni turnir u Opatiji zaključila je pobjedom protiv Ukrajine. Izabranici Aleksandra Petrovića slavili su sa 79:74 i time s dvije pobjede osvojili prvo mjesto. Hrvatsku su predvodili Buva sa 17 i Šarić sa 14 koševa.

Nakon subotnje pobjede protiv Slovenije (85:81), hrvatski košarkaši danas su slavili i protiv Ukrajine sa 79:74 (18:17, 16:22, 24:15, 21:20) i time osvojili prvo mjesto na pripremnom turniru u Opatiji. Utakmica puno sporijeg ritma od one protiv Slovenije donijela je dosta promjena u prvoj petorci pa su svoju priliku dobili igrači koji su manje igrali u subotu.

To je najbolje iskoristio Ivan Buva koji je bio je najbolji pojedinac u našim redovima s ubačenih 17 koševa. Uz njega konstantno dobar i raspoložen bio je Dario Šarić  14 ubačaja, dok je Bojan Bogdanović za 10 minuta provedenih na parketu ostao bez koša. Kod Ukrajinaca najbolji je bio Artem Pustovij sa 18 poena.

Hrvatski košarkaši prije puta u rumunjski Cluj gdje će prvoga rujna protiv Mađarske otvoriti nastup na Eurobasketu će 24. i 25. kolovoza u Ljubljani odigrati još dvije pripremne utakmice protiv Slovenije. Do tada bi se u momčad trebao vratiti i kapetan Roko Leni Ukić koji je turnir u Opatiji propustio zbog ozljede.

Komentari