Hrvatski vaterpolisti svladali Španjolsku i osvojili LEN Europa Cup

Hrvatski vaterpolisti svladali Španjolsku i osvojili LEN Europa Cup Hrvatski vaterpolisti svladali Španjolsku i osvojili LEN Europa Cup
Foto: Nel Pavletić / Pixsell Foto: Nel Pavletić / Pixsell
Foto: Nel Pavletić / Pixsell Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija pobjednik je prvog izdanja LEN Europa kupa, nakon što je u finalu turnira, igranog na bazenima Kantrida u Rijeci, svladala Španjolsku s 12:9 (2:1, 4:4, 3:1, 3:3).

Briljatnu utakmicu u finalu odigrao je Loren Fatović koji je postigao čak šest golova, dva je dodao Ante Vukičević, a po jedan Maro JokovićAndro BušljeJosip Vrlić i Javier Garcia, dok je Marko Bijač ostvario 12 obrana. Alberto Munarriz s tri i Blai Mallarach s dva gola bili su najefikasniji kod Španjolaca.

Hrvatska je bila u prednosti tijekom čitavog susreta, u prvoj četvrtini povela je 2:0 golovima Bušlje i Fatovića, a Bušlje je imao priliku i za povećanje vodstva na 3:0, no promašio je situaciju s igračem više u bazenu.

U drugih osam minuta Španjolska je uspijevala držati rezultatski priključak efikasnom igrom u napadu. Gosti su poravnali na 3:3, 4:4 i 5:5, no niti jednom nisu došli u vodstvo.

Fatović je pogocima na kraju druge i početku treće četvrtine odveo Hrvatsku do prednosti od 7:5, da bi Joković pogotkom za 9:6 na isteku trećeg dijela prvi puta doveo Hrvatsku u prednost od tri gola.

U posljednjoj četvrtini Hrvatska je održavala prednost od dva do tri gola.

Treće mjesto osvojila je Italija koja je sa 10:9 bila bolja od Srbije, kao peti su završili Crnogorci 15:7 pobjedom protiv Mađara, a kao sedmi Grci koji su na 12:4 bili bolji od Francuza.

REZULTATI SUSRETA ZA REDOSLIJED,
FINALE:
HRVATSKA - Španjolska 12-9
Za 3. mjesto:
Italija - Srbija 10-9
Za 5. mjesto:
Crna Gora - Mađarska 15-7
Za 7. mjesto:
Grčka - Francuska 12-4

Komentari