HSP tužio portal Novosti i Srpsko narodno vijeće

HSP tužio portal Novosti i Srpsko narodno vijeće

Danijel Srb na konferenciji za novinare pred riječkim HNK Zajcem (Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka)

Hrvatska stranka prava podnijela je kaznenu prijavu protiv tjednika za kulturu Novosti, Srpskog narodnog vijeća, Milorada Pupovca kao izdavača te glavnog i izvršnog urednika portala Novosti koji se financira i novcem hrvatskih poreznih obveznika.

Izvijestio je o tome na konferenciji za novinare u Rijeci predsjednik stranke Danijel SrbPročitajte tekst parodije Lijepe naše na koju upozoravaju iz HSP-a.

Prijavili su i novinara Nikolu Bajtu zbog parodije na tekst hrvatske državne himne, u tjedniku koji nema satirični karakter. Način rada tog portala i Srpskog narodnog vijeća usmjeren je na omalovažavanje nacionalnih simbola te provocira hrvatski narod iskrivljavanjem povijesnih činjenica.

Osim toga, naglasio je Srb, podržavaju sve one  koji traže smjenu kazališnog intendanta Olivera Frljića jer se ne bavi umjetnošću već politikom.

Način rada portala Novosti i Srpskog narodnog vijeća usmjeren je na omalovažavanje nacionalnih simbola, provocira hrvatski narod iskrivljavanjem povijesnih činjenica rekao je Danijel Srb te dodao da od Vlade RH traže obustavu sufinanciranja Srpskog narodnog vijeća, poslušajte:

Komentari