Humanitarni maškarani bal okupio brojne veleposlanike

Humanitarni maškarani bal okupio brojne veleposlanike Humanitarni maškarani bal okupio brojne veleposlanike
Gradonačelnik Vojko Obersnel otvorio je bal (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka) Gradonačelnik Vojko Obersnel otvorio je bal (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka)
Japanski veleposlanik sa suprugom (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka) Japanski veleposlanik sa suprugom (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka)
Mlikarice i Branka Obersnel (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka) Mlikarice i Branka Obersnel (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka)
Vlado Mezak sa suprugom (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka) Vlado Mezak sa suprugom (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka)
Olivera Vinković i Erik Fabijanić (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka) Olivera Vinković i Erik Fabijanić (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka)
Indijski veleposlanik sa suprugom (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka) Indijski veleposlanik sa suprugom (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka)
Plesalo se na glazbu koju je izvodio orkestar Opere HNK-a Ivana pl. Zajca (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka) Plesalo se na glazbu koju je izvodio orkestar Opere HNK-a Ivana pl. Zajca (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka)

Indijski veleposlanik uživao je sa suprugom na humanitarnom balu (Foto: Lucija Fanton/Radio Rijeka)

Desetak veleposlanika iz cijeloga svijeta došlo je na humanitarni maškarani bal u Guvernerovoj palači u Rijeci. Bilo je veselo, šareno, tradicionalno, ali i humanitarno.

Odjeveni u nacionalna odijela ili nošnje, veleposlanici iz brojnih zemalja pridružili su se ostaloj sviti na uvodu u31. Međunarodnu karnevalsku povorku Riječkoga karnevala. Veselo i maškarano - uz mnoštvo krinolina, šarenih kreacija, maštovite maske i dobre volje te uz zvuke orkestra HNK Ivana pl. Zajca i pjesme Đanija Stipaničeva i Cubisma, Guvernerova palača poslužila je za ples i druženje.

Svake godine na bal u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja dolazi puno veleposlanika, koji promiču ljepote Riječkoga karnevala. Ostaju u Rijeci i na velikoj međunarodnoj povorci te na taj način svijetom šire glas o Rijeci i našim maškarama, rekao je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa

Bal se posebno svidio veleposlaniku iz Indije Lalu Thlau Muanau, a u gužvi smo zatekli i japanskog veleposlanika Keijija Idea. U Rijeci je, kaže, prvi put, a japansko odijelo nosi u čast i zahvalu našem gradu. Kako je bal humanitarnog karaktera, sav prihod od ulaznica namijenjen je Domu za napuštenu djecu Ivana Brlić-Mažuranić u Lovranu, odnosno njihovoj podružnici u Rijeci u kojoj su smještena najmanja djecaJavlja Blanka Uzelac:

Komentari