I danas prometno na cestama

I danas prometno na cestama

(foto: PIXSELL)

Na važnijim cestovnim pravcima promet je pojačan. Posebice na autocesti A1 od čvora Lučko u smjeru mora, A6 Rijeka-Zagreb, pred naplatom Oštrovica na izlasku s autoceste, Istarskom ipsilonu od graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija u smjeru Pule, Jadranskoj magistrali na prilazima turističkih središta, te na A7 GP Rupa-čvor Diračje na naplati Rupa u smjeru Zagreba.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnom prijelazu Rupa dok je na Pasjaku trenutno manja gužva nego jučer.

Prema podacima granične policije, u Hrvatsku je tijekom jučerašnjeg dana, dakle do ponoći, preko graničnog prijelaza Rupa ušlo 26.939 putnika a izašlo ih je 19 tisuća. Preko Pasjaka je u Hrvatsku jučer ušlo 33 i po tisuće putnika a izašlo ih je 15.600.

Danas do 11 sati preko graničnog prijelaza Rupa u zemlju je ušlo 2.600 putnika a izašlo ih je 800. Na Pasjaku je u Hrvatsku šlo nešto više od 3 tisuće  putnika a izašlo ih je 925. I dalje su najbrojniji Nijemci, Slovenci i Austrijanci, pa tek ondaTalijani.

Talijanska Nacionalna federacija hotela i turističkih rezidencija Federalberghi objavila je kako 28 milijuna Talijana, odnosno njih 47 posto, ove godine putuje na godišnji odmor, a čak 81 posto provest će ga u Italiji. Iako ih ove godine nešto više nego lani putuje na godišnji odmor, to je manje nego 2011, kada ih je na odmor otišlo više od 33 milijuna Talijana. Od onih koji ove godine ne idu nikamo, njih 58 posto kao glavni razlog navode financijsku situaciju.

Talijani na odmoru u domovini troše prosječno 660 eura na smještaj, putovanje, hranu i zabavu a u inozemstvu nešto više od tisuću eura.

Komentari