"I djeci s ljubavlju": prikupljanjem plastičnih čepova do kabineta za vid

"I djeci s ljubavlju": prikupljanjem plastičnih čepova do kabineta za vid "I djeci s ljubavlju": prikupljanjem plastičnih čepova do kabineta za vid
Livia Mjeda sa suradnicama (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka) Livia Mjeda sa suradnicama (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)
Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Udruga "I djeci s ljubavlju" ove godine nastavlja s projektom prikupljanja plastičnih čepova u sklopu nacionalnog programa "Želimo vježbati vid". Cilj akcije je prikupiti dovoljno čepova, odnosno financijskih sredstava za opremanje kabineta za vježbanje vida u slabovidne djece.

Bit će to prvi kabinet te vrste u Županiji primorsko-goranskoj, no kako je naglasila predsjednica Udruge Livia Mjeda, najpotrebniji je stručni kadar koji će raditi s djecom te pomoći i roditeljima kroz poseban program i potrebnu opremu.

"Dvije tisuće kola čepova, znači dvije tone, nam omogućuje da kupimo jednu posebnu tipkovnicu koja je namijenjena predškolskoj djeci, a koja bi nam puno pomogla u razvitku, ne samo kroz učenje nego i kroz igru. Ali ono što nam nedostaje je radni terapeut koji će suradnji sa stručnim kadrom moći izvoditi vježbe", rekla je Mjeda.

Svi građani koji žele donijeti plastične čepove mogu to učiniti od ponedjeljka do petka u prostorijama Udruge u Užarskoj ulici 28, od 8 do 17 sati. Akcija traje do kraja godine. Opširnije o akciji "Čep za kabinet" poslušajte u prilogu:

Čep za kabinet, pripremila Olivera Vinković

Komentari