I riječki poduzetnici i obrtnici imaju pravo na Poduzetnički impuls

I riječki poduzetnici i obrtnici imaju pravo na Poduzetnički impuls

Impuls za poduzetništvo (Foto: FreeDigitalPhotos)

Poduzetnički impuls Ministarstva poduzetništva i obrta za 2014. godinu predstavljen je danas u Rijeci. Podsjećanje je to svim potencijalnim korisnicima da prijave u Ministarstvu primaju od 31. ožujka do kraja listopada. Pojedinačne potpore kretat će se od 10 tisuća kuna do najviše milijun i 400 tisuća kuna.

Iz Poduzetničkoga impulsa za 2014. godinu u hrvatsko će gospodarstvo kroz bespovratne potpore biti usmjereno milijardu i 260 milijuna kuna iz državnoga proračuna i strukturnih fondova Evropske unije. Naglasak je na poticanju investicija i jačanju konkurentnosti maloga gospodarstva, rekao je na predstavljanju Impulsa u Rijeci zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros. U 2012. godini 376 milijuna kuna, lani 730 milijuna, a ove godine iznos potpora je gotovo udvostručen, rekao je Pros i dodao da je prošle godine odobreno 1800 potpora, a na svaku kunu iz proračuna poduzetnici su dodali još 60 lipa.

Iako iz Ministarstva tvrde da intenzivno rade na poboljšanju poduzetničke klime, dobro je da su ovaj program nazvali impuls, a ne poticaj, rekao je predsjednik Obrtničke komore primorsko-goranske Boris Vukelić. Jednom od osnovnih dužnosti ministarstva poduzetništva i obrta ocijenio je stvaranje bussiness friendly atmosfere.

Mislim da nema nikakvih sukoba, rekao je Pros odgovarajući na novinarski upit može li se o rebalansu proračuna odlučivati u napetoj atmosferi: Vlada vrlo jasno i precizno radi svoj posao koji nije nimalo jednostavan. Izabrali smo put koji je težak ali sigurno nema ničeg skrivenog. Rebalans će već vjerojatno ovoga tjedna biti na sjednici Vlade, ali on se neće odraziti na Poduzetnički impuls i ulaganja u malo gospodarstvo, uvjeren je Dražen Pros. Poslušajte što je zabilježila Olga Mandić: 

Komentari