Idu li Primorci na skijanje u inozemstvo?

Idu li Primorci na skijanje u inozemstvo?

Riječanima možda i najdraži, samo kad ima snijegu - Platak (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Bliži se vrijeme skijanja. Turistički agenti slažu se da se kriza itekako osjeća, ali dio Primoraca za tjedan dana na inozemnim skijalištima izdvaja i do 15 tisuća kuna.

Približavanjem božićnih i novogodišnjih blagdana, time i zimskih školskih praznika, zahuktavaju se pripreme za odlazak na skijanje - jednu od omiljenih razonoda Primoraca. Koliko će naših sugrađana ove zime na skijanje, nitko ne može pouzdano reći, no turistički agenti primijetili su da se kriza osjeća i prilikom rezervacije aranžmana.

Agencije privlače građane na različite načine - nude se, primjerice, aranžmani u kojima jedno dijete do osam godina na skijanje ide potpuno besplatno, a drugo upola cijene. Sve su popularnije i ponude na portalima za grupnu kupnju, što i nije čudno ako znamo da se skijaški aranžmani često mogu kupiti i s 50 posto popusta.

Ipak, ne idu svi na skijanje, a mnogi umjesto u Italiju, Francusku ili Austriju za snježne radosti biraju bliža odredišta - mala skijališta u Gorskom kotaru. Što o rezervacijama skijaških aranžmana kažu Riječani te predstavnici turističkih agencija, poslušajte u priči Klaudije Modrić Plantarić:

Komentari