Igor Marjanović novi trener rukometaša Zameta

Igor Marjanović novi trener rukometaša Zameta

Vedran Babić, Vedran Devčić i Igor Marjanović

Očekivali smo da će ova sezona biti najbolja u povijesti kluba. Međutim, od početka prvenstva rezultati nisu bili na razini kvalitete ekipe. Nakon četiri poraza u nizu, teška poraza, druge nije bilo nego napraviti ovu promjenu, reko jeDevčić.

Trebala je to biti uobičajena konferencija za novinare uoči prvenstvenog ogleda. No, večer prije sastao se Izvršni odbor kluba i donio odluku o promjeni za kormilom prve momčadi.

Ova uprava klub vodi već četiri sezone, svaka je sezona bila do sada korak naprijed u rezultatskom i organizacijskom dijelu. Očekivali smo da će ova sezona biti najbolja u povijesti kluba. Nakon europskih uspjeha takva su očekivanja bila i realna.  Međutim, od početka prvenstva rezultati nisu bili na razini kvalitete ekipe. Nakon četiri poraza u nizu, teška poraza, druge nije bilo nego napraviti ovu promjenu. Željeli smo izazvati zemljotres, pozitivan šok i da se ekipa vrati na pravi put. Zahvaljujem bivšem trenerskom dvojcu MatoševićMišković, koji su napravili jako puno. Oni su isto svega svjesni pa je do ove promjene, koja je bila neizbježna, došlo sporazumno. Igor Marjanović dugo je u klubu, do sada je vodio mlađe kadete i osvojio s njima naslov prvaka Hrvatske, bio pomoćnik u reprezentaciji istog uzrasta. Poznaje momčad i mislim da ćemo s njim dobiti ono što želimo, pozitivan šok i povratak na rezultatske pozicije koje ova ekipa zaslužuje i očekuje. Miškoviću i Matoševiću ponudili smo drugu poziciju unutar klupske strukture. Matoševiću je ponuđeno mjesto u stručnom stožeru prve ekipe. Vjerujem da ostaju u klubu, ali sve ćemo službeno i konkretno znati za koji dan, rekao je predsjednik MRK Zamet Vedran Devčić.

I za samog Marjanovića sve se dogodilo iznenada. Puno vremena za razmišljanje nije bilo.

Da, jučer kasno smo se dogovorili oko svega. Hvala upravi kluba na prilici koju su mi pružili u situaciji koja baš i nije neka idealna. Matošević i Mišković su radili jako dobar posao koji se prije svega vidio u europskim utakmicama. Što se dogodilo, to nitko ne zna. Vjerujem tim dečkima, za mene su oni najbolji i uvjeren sam da ćemo završiti sezonu bez stresova. Već u nedjelju nam dolazi Rudar. Sinoć nakon dogovora s predsjednikom o preuzimanju momčadi, do dva ujutro sam gledao snimku njihove utakmice protiv Spačve. Neće biti jednostavno, puno trče, imaju brza krila, neugodnog pivota i vanjskog šutera koji je prošao sve selekcije Zagreba. U ova dva dana morat ćemo se taktički posložiti. Uopće ne sumnjam u našu pobjedu, a i dečki su svjesni situacije i u nedjelju ćemo osvojiti dva boda. Budu li puno trčali, mi moramo trčati više od njih. Mlada smo ekipa i nitko mi ne može reći da ne mogu trčati i dati svoj maksimum. I to je prva stvar koju ću od njih tražiti. Ako netko ne bude mogao te uvjete ispuniti, morat ćemo pričati na drugi način, jasnu je poruku poslao novi šef struke.

Na kraju, osvrnuo se Devčić na još jedan problem, po njegovim riječima veći od svih rezultatskih s kojima se klub u ovom trenutku susreće.

Ključni problem, ne samo rukometa, nego cijelog sporta u ovom gradu su financije. Prije nekoliko dana održana je skupština Riječkog sportskog saveza. Sredstva koja se dobivaju iz javnih izvora su nedostatna za održavanje prvoligaških pogona riječkih sportskih klubova. To treba javno reći. Vidimo što se događa u košarci, u ženskom rukometu i ta razina od 300-tinjak tisuća kuna je nedovoljna. Imam ispred sebe raspodjelu sredstava. Iako su sredstva na razini cijelog proračuna ostala ista, čime se u RSS-u i Gradu hvale, mi smo dobili 1% manje sredstava iako smo prošle sezone imali mlađe kadetske prvake Hrvatske, iako smo igrali Ligu za prvaka i Europu. Ovo mi sliči na priču o seljaku koji ima konja i koji je otkrio kako uštedjeti pa mu svaki dan daje sve manje hrane dok konj ne umre od gladi. Treba otvoriti raspravu o načinu financiranju sporta  i budućnosti sporta u Gradu Rijeci, završio je Devčić. 

Komentari