Igrajte se fotografijama u Muzeju turizma

Igrajte se fotografijama u Muzeju turizma Igrajte se fotografijama u Muzeju turizma
Foto: HMT Foto: HMT

Pred vilom Angiolinom nekad, prošećite i vidite kako je sad (Foto: HMT)

''Opatija nekad i sad'' naziv je novog projekta Hrvatskog muzeja turizma u kojem pozivaju posjetitelje da se poigraju fotografijama opatijskih lokacija nekad i danas. Ujedno Muzej poziva sve da se pridruže pripremi izložbe o kupanju i kupališnoj modi na Jadranu prije pola stoljeća.

 

U prizemlju vile Angioline posjetitelji se mogu poigrati pojmovima prošlosti i sadašnjosti, preklapajući dvije fotografije istog kadra. Riječ je o 32 interaktivne fotografije, a korištene su fotografije iz fundusa Hrvatskog državnog arhiva, muzeja gradova, ustanova u kulturi, foto klubova te privatnih zbirki. Tako na istoj pozornici možete vidjeti kako kočiju i dame s krinolinama zamjenjuje tramvaj, automobil i dame u mini suknjama.

 

Muzej priprema i izložbu o kupanju i kupališnoj modi na Jadranu, pa mole da pregledate stare foto albume i pronađete fotografije s hrvatskih plaža snimljene tijekom 1950-ih i 1960-ih. Prikupljaju fotografije na kojima su kupači u kupaćim kostimima, scene kupanja, sunčanja, zabave i boravka na plažama turističkih središta, ali i fotografije radničkih, omladinskih i dječjih odmarališta na Jadranu te ugostiteljskih objekata koji su činili tadašnju turističku ponudu.

 

Komentari