Ilovčani prosvjeduju za svakodnevnu brodsku liniju: Mi nismo samo broj!

Ilovčani prosvjeduju za svakodnevnu brodsku liniju: Mi nismo samo broj! Ilovčani prosvjeduju za svakodnevnu brodsku liniju: Mi nismo samo broj!
Foto: Iva Pavletić Crnić Foto: Iva Pavletić Crnić
Foto poslali mještani s prosvjeda Foto poslali mještani s prosvjeda
Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka

Ilovčani danas prosvjeduju. Naime, nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika Mjesnog odbora otoka Ilovika, s gradskim vlastima Malog Lošinja te ravnateljstvom Županijske lučke uprave Mali Lošinj o izmijenjenoj brodskoj liniji Ilovik-Mali Lošinj, rješenje ipak nije pronađeno.

Ilovčani dižu glas ispred Gradske uprave Malog Lošinja kako bi im se osigurala svakodnevna brodska veza Ilovik- Mrtvaška koja im je onemogućena zbog dogradnje pristaništa u Uvali Mrtvaška na Lošinju.

Cijela ta situacija je uvelike otežala normalno odvijanje života na otoku jer u slučaju lošeg vremena nova brodska linija ne plovi pa djeca ne idu u školu, nema opskrbe te bolesnici ne mogu kod liječnika u Mali Lošinj. Ilovčani predlažu da se luka Mrtvaška koristi u skladu s fazama njezine dogradnje. 

Na prosvjedu je bila i naša novinarka Iva Pavletić Crnić koja je dojavila prve dojmove prosvjeda. Također poslušajte i što je na prosvjedu rekao Ladislav Radoslović, glasnogovornik mjesnog odbora Ilovika:

 

Ilovčani prosvjeduju, pripremila Iva Pavletić Crnić

Ladislav Radoslović o današnjem prosvjedu, pripremila Iva Pavletić Crnić

Komentari