Inicijativa roditelja: bez zastare i pomilovanja za seksualne prijestupe!

Inicijativa roditelja: bez zastare i pomilovanja za seksualne prijestupe!

Članice Inicijative pred novinarima (Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka)

Predstavnice Inicijative roditelja iz Rijeke protiv pedofilije u Hrvatskoj održale su konferenciju za novinare u Mjesnom odboru Kozala, dijelu grada u kojem živi osuđeni pedofil. Inicijativa predlaže nacrt novog zakona za seksualne prijestupnike.

Inicijativa roditelja traži ukidanje postojećih kaznenih odredbi i predlaže nacrt novog zakona za seksualne prijestupnike koji spolno zlostavljaju i iskorištavaju djecu i maloljetnike.

Dubravka Nemarnik kaže da, prije svega, zahtijevaju strože zatvorske kazne: "Bez mogućnosti uvjetnog otpusta, bez mogućnosti zamjene kazne radom za opće dobro te bez mogućnosti zastare. Inzistiramo da se takav zločinac ne smije vratiti u okolinu u kojoj postoji opasnost od ponavljanja kriminalnog djela."

"Inzistiramo da se odrede prostori gdje će osuđeni zločinci biti smješteni, u kojima će boraviti do kraja života, bez mogućnosti pomilovanja. Inzistiramo da se izjednače crkveni sa zemaljskim zakonima po pitanju seksualnih prijestupnika protiv djece i maloljetnih osoba. Jednom osuđeni pedofil zauvijek treba biti uveden u registar pedofila", istaknula je, u ime Inicijative, Nemarnik.

To su neki od prijedloga nacrta novog Zakona za zaštitu djece i maloljetnika od seksualnih prijestupnika i pedofila (po uzoru na "Marijin zakon"), sastavljen od strane Inicijative roditelja iz Rijeke protiv pedofilije u Hrvatskoj, a koji je već poslan u Sabor uz pomoć nekih saborskih zastupnika.

Poslušajte izjavu:

Nemarnik: Zločinac se ne smije vratiti u okolinu u kojoj postoji opasnost od ponvaljanja kriminalnog djela, pripremila Blanka Uzelac

Komentari