Iz donacije Majnarich nabavljen novi razglas za delničku osnovnu školu

Iz donacije Majnarich nabavljen novi razglas za delničku osnovnu školu

Dobavljač razglasa Toni Glad, zamjenica gradonačelnika Delnica Katarina Mihelčić, ravnatelj škole Mladen Bolf i izvršitelj oporuke donatorice Vilim Smiljanić (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)

Puštanjem u rad novoga razglasa Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića“ u Delnicama jutros je nastavljen program donatorskih ulaganja iz ostavštine pokojne hrvatske iseljenice Janet Majnarich, koja je financijski dio svog nasljedstva u Kanadi ostavila goranskom zavičaju svojih predaka.

Tim je novcem dosad financirano nekoliko komunalnih zahvata, poput obnove staza delničkoga parka, a znatni su iznosi deponirani za buduće projekte uređenja gradske knjižnice te zavičajnog muzeja. Današnjom donacijom, kao i ranijom kupnjom informatičke opreme za osnovne i srednje škole te planiranom nabavom novih instrumenata za glazbenu školu, ulaganja u obrazovni sustav Grada Delnica iz donacije Janet Majnarich dosegnut će oko 60 tisuća kanadskih dolara. 

Zbog čega se velik dio nasljedstva kanadske iseljenice ulaže u školstvo? "Janet Majnarich je bila učiteljica i vjerujem da bi danas bila jako ponosna, znajući u što su njezini novci uloženi i da su namijenjeni djeci", tumači jedan od izvršitelja njezine oporuke Vilim Smiljanić. "Ona je za djecu uvijek imala mnogo razumijevanja, a kad bismo razgovarali, uvijek je ponavljala – ja sam bila učiteljica i to ću ostati cijeloga života", kaže Smiljanić. Poslušajte izjavu:

Smiljanić o donaciji, pripremio Nenad Lučić

Komentari