Iz primorske kuharice: Kruške u krevetu

Iz primorske kuharice: Kruške u krevetu

Foto: Pixabay

Naša slastičarka Jasminka Sušanj za ovaj tjedan predlaže kruške u krevetu! Omiljena namirnica jeseni, veličanstvena kruška, može se pripremiti na zaista mnoge načine. Slijedite upute ovotjednoga recepta i omastite svoje brkove!

Kruške u krevetu

 
Sastojci:
4 veće čvrste kruške, kora 1 naranče, 
1 cijeli limun, 150g šećera, 1l vode
Za kremu:
0,5 l mlijeka, 1 vanilin šećer, 50g šećera, 150g tamne čokolade, 4 žutanjka, 
40g brašna, 0,2 dl likera od naranče
 
Postupak:
 
Kruške ogulimo ali im ostavimo peteljku. Šećer, narezanu narančinu i limonovu koricu i limunov sok prokuhamo u litri vode. U taj sirup uronimo kruške i lagano kuhamo nešto više od 5 minuta. Ostavimo da odmori.
U mlijeko stavimo čokoladu i vaniliju pa zagrijemo da se čokolada otopi. Žutanjke zapjenimo sa šećeron, dodamo liker i brašno pa umješamo u mlijeko i zakuhamo da se zgusne. Kremu prebacimo u zdjelicu i ohladimo uz povremeno mješanje.
 
Hladnu kremu podjelimo u 4 duboke desertne čaše.
 
U svaku uronimo po jednu krušku tako da joj vrh i peteljka vire van. Sada ih bogato ušuškamo tučenim slatkim vrhnjem, dekoriramo čokoladnim preljevom i uživamo.
 
Dragi moji, dobar vam tek!

Komentari