Iz riječke gradske uprave stigle su nove upute za građane

Iz riječke gradske uprave stigle su nove upute za građane

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Iz riječke gradske uprave stigle su nove upute za građane, a vezano uz sprečavanje širenja zaraze koronavirusom. Na konferenciji za novinare rečeno je da poslove sa svim riječkim komunalnim i trgovačkim društvima i s gradskom upravom možete obavljati elektroničkom poštom ili telefonom.

Podaci o tome kako elektronskim ili putem telefona obaviti poslove s riječkim komunalnim i trgovačkim društvima  su dostupni na internetskim stranicama. Ako baš morate osobno, šalter sale svih riječkih komunalnih i trgovačkih društava bit će otvorene samo od 7 do 12 sati i u prostore može ulaziti samo ograničeni broj osoba.

Komunalno društvo Kozala moli da se pogrebe obavlja u obiteljskom krugu.

Treba zaštititi vozače Autotroleja kojih ionako ima malo, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, pa će ulaz biti samo na srednja i zadnja vrata. Nema prodaje karata kod vozača, a vozni red je kao u vrijeme školskih praznika.

Uz sve druge kulturne ustanove, do 14. travnja, zatvara se i Gradska knjižnica Rijeka.

U mjesnim odborima bit će samo tajnici, a u klubovima za starije osobe samo distribucija pučke kuhinje.

Osim toga grad Rijeka nastoji osigurati opskrbu starijih osoba i kroničnih bolesnika koji nemaju drugu pomoć, ali na tom sustavu još rade.

Komentirao je gradonačelnik Obersnel i to što Istra neke mjere ima prije drugih, rekavši da moramo izbjeći natjecanje u provođenju mjera. Svi moraju biti odgovorni, dodao je. Osim toga, u provođenju svih mjera slušamo Nacionalni stožer i Vladu, a o mjerama Vlade ovisit će eventualna gradska pomoć poduzetnicima, zaključio je Obersnel. Poslušajte više:

Vojko Obersnel za Danas aktualno, pripremila Tatjana Sandalj

Konferencija za novinare: Vojko Obersnel, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari