Izgorio i potonuo gliser kod Cresa, putnici ga napustili, za njima se traga

Izgorio i potonuo gliser kod Cresa, putnici ga napustili, za njima se traga

Foto ilustracija: Pixsell

U Creskom zaljevu danas je izgorio gliser i potonuo, a prema dosad dostupnim podatcima nema ozlijeđenih osoba, doznaje se iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci.

Centar je prvu informaciju o požaru manjega glisera primio oko 13:45 sati. Dvije osobe s glisera su prešle na druga plovila te su prevezene na obalu. MRCC je izvijestio da se sve dogodilo vrlo brzo, tako da su osobe s glisera otišle s mjesta događanja prije no što je Lučka kapetanija stigla.

Tip zapaljenog i potonulog plovila je nepoznat, kao i identitet putnika, te se za njima traga kako bi se utvrdilo što se dogodilo.

Prema riječima svjedoka, požar na plovilu se dogodio pri isplovljavanju, na udaljenosti od jedne nautičke milje od obale. Iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cres doznaje se da je gliser izgorio i potonuo vrlo brzo, za 10 do 15 minuta, prije nego što su vatrogasci uspjeli pronaći plovilo za pokušaj pomoći.

Putnici u gliseru su iskočili u more te su im pomogli iz plovila koja su došla u pomoć, doznaje se od creskih vatrogasaca. Pretpostavlja se da je puknula cijev goriva, koje se zatim razlilo te je došlo do zapaljenja.

Komentari