Izložba ''Riječko brodarstvo 20. stoljeća''

Izložba ''Riječko brodarstvo 20. stoljeća'' Izložba ''Riječko brodarstvo 20. stoljeća''
Foto: PPMHP Foto: PPMHP

MB Rijeka Express u riječkoj Luci (Foto: PPMHP)

Izložba ''Riječko brkodarstvo 20. Stoljeća'' autora Nikše Mendeša otvorena je sinoć u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Riječ je o dijelu festivala ''Fiumare'' i dijelu 20. foruma pomorske baštine Mediterana.

Izložba tematizira razvoj brodarstva u Rijeci u 20. stoljeću, vrijeme u kojem je doživjelo najveći procvat. Vrijednim eksponatima Odjela za povijest pomorstva prikazan je razvoj i djelovanje riječkih brodara duge plovidbe od razdoblja austrougarskih kompanija utemeljenih u Rijeci te sušačkih i riječkih kompanija između dvaju svjetskih ratova, a središnji dio izložbe posvećen je riječkom brodarstvu u drugoj polovici 20. stoljeća. Izložbu je vizualno osmislila dizajnerica Veronika Uravić Čolak.

U suradnji Foruma pomorske baštine Mediterana i trećeg festivala Fiumare do 31. svibnja, u organizaciji riječkog Muzeja, održava se prvi festival pomorske baštine Mediterana na kojem će bogata kulturnopovijesna i prirodna baština Mediterana biti predstavljena i kroz muzeološku djelatnost.

Komentari