Izložba "Sjećanja/Memories": žene u crno-bijeloj fotografiji

Izložba "Sjećanja/Memories": žene u crno-bijeloj fotografiji Izložba "Sjećanja/Memories": žene u crno-bijeloj fotografiji
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Autor s jednim od radova u studiju HRT Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Izložba "Sjećanja/Memories", riječkog umjetnika Željka Jančića Zeca, otvorena je u Galeriji Principij. Multimedijski umjetnik predstavlja se s dvadesetak crno-bijelih umjetničkih fotografija većih formata. Ciklus je tematski posvećen ženama.

Željko Jančić Zec je fotografijom "You are always on my mind" bio sudionik projekta "Creators Deserve to be Seen" (Stvaratelji zavrijeđuju biti viđeni), u organizaciji SeeMe exibitions i Chashama Gallery iz New Yorka.

Njegova fotografija uvrštena je u "The Beaty of Humanity Collection" i zajedno s djelima drugih talentiranih umjetnika, prikazana 8. lipnja 2016. godine na digitalnom displeju "Chashama Gala" na Time Square-u u New Yorku.

"Glavni protagonist ovih fotografija je duh nevinosti i ljepote. Ta djela, posjeduju lakoću i prozračnost koju doživljavamo čitajući dobru knjigu. Njihova eterična kvaliteta izaziva literarne asocijacije krhkosti i ljupkosti", piše u jednom od predgovora izložbi"Sjećanja/Memories" Renee Gadsen.

Razgovor o Sjećanjima poslušajte u nastavku:

Sjećanja na žene, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari