Super gala "Faust" izglancan do perfekcije

Super gala "Faust" izglancan do perfekcije

Foto: HNK Zajc

Super gala koncert Gounodovog "Fausta" bit će gotovo integralna verzija opere, ali to nije samo koncertna izvedba, već će biti i scenskih uprizorenja. Izvedba je 17. studenog u 19:30, sa solistima koji dolaze s najpoznatijih svjetskih opernih pozornica.

Ansambl Opere HNK Ivana pl. Zajca Gounodovim "Faustom" je po prvi puta izašao na veliku međunarodnu diskografsku scenu - na pozornici kazališta od 2. do 11. studenog ta je opera snimana za nakladničku tvrtku Universal Music. Snimka će na tržištu biti za otprilike godinu dana.

Super gala "Faust" u četvrtak 17. studenog prvi je u nizu izvanserijskih koncerata. Priču o iskušenju izvest će solisti la Scale, Metropolitana, Kraljevske operne kuće u Londonu, Bečke državne opere, opera u Stuttgartu i Helsinkiju, najpoznatijih opernih festivala u Salzburgu, Bregenzu i Savonlinni, u suradnji s omiljenim gostima riječke opere poput Aljaža Farasina, predvođeni najpoznatijim Fincem u Rijeci maestrom Villeom Matvejeffom.

Pjevačku međunarodnu podjelu predvode, uz zvijezde Metropolitana kao što su Lucio Gallo i Carlo Colombara, jedna od najvećih mladih opernih zvijezda Europe, riječka mezzosopranistica Diana Haller, te sjajna finska sopranistica Marjukka Tepponen, uz omiljenu članicu riječkog opernog ansambla Ivanu Srbljan.

Sat vremena prije početka izvedbe, u HNK Ivana pl Zajca, na prvome katu, svečano će biti otvoren Gala salon "Gale", kao uspomena na preminuloga velikog glumca riječkoga kazališta Galliana Pahora. 

Intendant Marin Blažević govori o salonu "Gale", a Gloria Fabijanić Jelović pripremila je i opširniju priču o snimanju "Fausta" i koncerta, poslušajte:

Komentari