"Jadran galenskom" nagrada za društveno odgovorno poslovanje

"Jadran galenskom" nagrada za društveno odgovorno poslovanje "Jadran galenskom" nagrada za društveno odgovorno poslovanje
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Ivo Usmiani primio je priznanje od predsjednika Ive Josipovića (Foto: Goran Jakuš/PIXSELL)

Riječki Jadran galenski laboratorij po drugi je put dobio nagradu za društveno odgovorno poslovanje među velikim poduzećima, a priznanje im je uručio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Društveno odgovorno poslovanje nova je etika društva kao cjeline i nova etika poslovanja, istaknuo je danas predsjednik Josipović na 5. nacionalnoj konferenciji o DOP-u.

Društvena odgovornost ne znači samo ispunjavanje zakonskih obveza, već i ulaganje u zaposlenike, okoliš, kao i odnose sa zaposlenicima, poslovnim partnerima i potrošačima, istaknuo je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i dodao da se stoga se takvo poslovanje mora tretirati kao investicija, ne kao trošak.

Na konferenciji su dodijeljene nagrade indeksa društveno odgovornog poslovanja. U kategoriji velikih poduzeća nagradu je po drugi put dobio riječki Jadran galenski laboratorij, u kategoriji srednjih poduzeća dobitnik je tvrtka Hartmann, a u kategoriji malih poduzeća Euro-Unit. Dobitnik u kategoriji javnih poduzeća je Flora VTC.

Nagradu za najveći napredak dobila je tvrtka DM-drogerie markt, a u kategoriji odgovorne politike i prakse u radnoj okolini Hauska i partner. Tvrtka Ledo dobitnik je za odgovorno upravljanje okolišem, dok je za odgovorne odnose sa zajednicom nagrađen Končar Institut za elektrotehniku. Konferenciju je organizirao Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.

O značaju društveno odgovornog poslovanja govori Ivo Josipović, a o kontinuitetu društveno odgovornog poslovanja direktor JGL-a Ivo Usmiani:

Komentari