Jasmin Mekić: Imao sam ponuda za odlazak iz Rijeke ali sam ih odbio

Jasmin Mekić: Imao sam ponuda za odlazak iz Rijeke ali sam ih odbio

Mario Lipovšek i Jasmin Mekić (foto: Virna Baraba / Radio Rijeka)

Jasmin Mekić „Na obed“ je danas došao na Radio Rijeku. Uz razgovor i izbor glazbe upoznali smo bosanskog kazališnog, filmskog i televizijskog glumca. Za sebe kaže da je Bosanac i Hercegovac s adresom stanovanja i rada u Hrvatskoj, točnije u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Nakon završetka Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli (gdje se rodio 1980.) Jasmin Mekić prihvatio je ponudu da ostane raditi na Akademiji gdje dobiva i stipendiju američke vlade za stručno usavršavanje iz oblasti filmske glume u Los Angelesu. 

Po povratku u Tuzlu Mekić se javio za kasting za predstavu Gospođica Julija kao MESS-ovu premijeru a redatelj je bio iz Hrvatske. Predstava je otkazana zbog njegove i zbog bolesti kolegice budući da su je spremali u vrlo hladnim prostorijama radionice kazališta. Redatelj mu je usprkos tome predložio da dođe u Rijeku.

Jasmin Mekić već 8 i pol godina živi i radi u Rijeci. Zavolio je ovaj grad. Član je HNK Ivana pl. Zajca. Trenutno sprema kazališnu predstavu. Gošća će biti Mira Furlan. Premijera će biti 15. ožujka. Glumit će i u televizijskoj seriji a volio bi glumiti i na čakavskom. 


Poslušajte razgovor:

Komentari